nieuws

Warmtepompaanbieders in Nederland gaan samen verder

Geen categorie

Warmtepompaanbieders in Nederland gaan samen verder

De verenigingen DHPA (Dutch Heat Pump Association) en VERAC (Vereniging van leveranciers van airconditioningapparatuur) hebben eind 2015 besloten om samen verder te gaan onder de vlag van DHPA. 

Zo ontstaat er één sterke organisatie waarin vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioning systemen en koelmachines bijeen komen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om de verdergaande verduurzaming in de Nederlandse gebouwde omgeving vorm te geven.

DHPA en VERAC

In 2016 wordt de éénwording vorm gegeven, zodat de twee brancheorganisaties per 1 januari 2017 als één entiteit verder kunnen gaan. De huidige voorzitter van de DHPA, de heer Peter Wagener, zal als gezamenlijk voorzitter optreden. De heer Henk Kranenberg, voorheen voorzitter van de VERAC, zal in 2016 aanblijven als vicevoorzitter om het proces mede vorm te geven.

Warmtepompaanbieders

In de utiliteit is de toepassing van de warmtepomptechnologie in de nieuwbouw al ver doorgevoerd. En veel nieuw gerealiseerde kantoorpanden hebben vandaag de dag al geen gasaansluiting meer. Echter de woningbouw en het gehele park aan bestaande gebouwen, staan aan de vooravond van een verdergaande verduurzaming, waarbij de toepassing van warmtepomptechnologie een onmisbare schakel vormt. Warmtepomptechnologie maakt gebruik van hernieuwbare energie uit de lucht, water of bodem. Het biedt oplossingen in de vorm van duurzaam verwarmen, koelen en tapwater bereiding, voor wonen, werken en recreëren.

Reageer op dit artikel