nieuws

Systeemoplossing met 100 liter buffervat

Geen categorie

Systeemoplossing met 100 liter buffervat

In de aanloop naar de VSK 2016 promoten diverse bedrijven een nieuwe systeemoplossing. Zo ook NIBE. Het bedrijf introduceert de NIBE F135 Hybrid.

De componenten van het systeem – een NIBE F135 ventilatielucht/water warmtepomp, een NIBE UKV 100 buffervat en een warmtewisselaar – kunnen los worden geleverd wat makkelijk is voor kleine ruimtes. Voor de NIBE F135 Hybrid is ook een compact wandmontageframe ontwikkeld waarin de losse componenten kunnen worden samengebouwd.

De systeemoplossing bevat een 100 liter buffervat, dat het verschil in vermogen tussen de warmtepomp en de HR-combiketel opvangt. Het buffervat slaat warmte op als er geen verwarmings- of warmtapwatervraag is. Zo wordt ook op die momenten warmte uit ventilatielucht teruggewonnen.

>> De nieuwe NIBE F135 Hybrid is tijdens VSK 2016 te zien op stand C034 in hal 7

Reageer op dit artikel