nieuws

EHPA zegt ja op verwarming- en koelingsstrategie

Geen categorie

EHPA zegt ja op verwarming- en koelingsstrategie

“Het verzoek om fossiele brandstofketels te vervangen door efficiënte en duurzame oplossingen, zoals warmtepompen en hybride systemen, is een belangrijke boodschap voor de sector en moet meehelpen om beslissingen omtrent investeringen en fondsen voor Ontwikkeling en Innovatie (R&I = Research and Innovation) te begeleiden.”

Dat zegt de European Heat Pump Agency (EHPA) in een reactie op de gepubliceerde verwarming- en koelingsstrategie‘ van de EU. De vereniging heeft de gezamenlijke oproep van verenigingen en vertegenwoordigers van lokale overheden die hernieuwbare energie voor verwarming en koeling nastreven, ondertekent.

Verwarming- en koelingsstrategie

“Proficiat aan de Commissie voor de hoeveelheid werk dat in deze strategie werd verricht”, bedankt de EHPA. “De formulering van het document past bij de ambitie om Europa een leidende rol toe te kennen in hernieuwbare energie. Het uitvoeren ervan kan de EU een vooraanstaande rol laten spelen in de verwarmings- en koelingsector zonder koolstof.”

EHPA is ook ondertekenaar van de acht belangrijkste aanbevelingen van de EU Belanghebbenden.

Reageer op dit artikel