nieuws

‘2016 belangrijk voor warmtepompenindustrie’

Geen categorie

‘2016 belangrijk voor warmtepompenindustrie’

“2016 is een belangrijk jaar voor onze bedrijfstak”, stelt Andrea Voigt, directeur-generaal van EPEE. De organisatie kijkt uit naar de uitdagingen van de koude- koude-, airco en warmtepompenindustrie.

Zo zullen in 2016 de Europese richtlijnen inzake energie-efficiëntie (EFD), energie-efficiëntie in gebouwen (EPBD) en hernieuwbare energie (RED) worden herzien. De herziening van het energielabel is al begonnen en de Ecodesign-criteria worden ook verder versterkt. Bovendien staat de industrie voor grote uitdagingen vanwege de nieuwe F-gassenregelgeving die begin 2015 in werking is getreden. “Voor bedrijven die niet willen wedden op het verkeerde paard en die actief willen deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe maatregelen, is het lidmaatschap van verenigingen zoals de onze onontbeerlijk. Dergelijke bedrijven zijn vooruitstrevend en in staat om de markt te leiden met innovatieve producten,” aldus Voigt.

Reageer op dit artikel