nieuws

‘Goed dat er een onafhankelijk warmtepompkeurmerk komt’

Geen categorie

‘Goed dat er een onafhankelijk warmtepompkeurmerk komt’

In editie 4 van vakblad Warmtepompen werd Keymark (zie afbeelding) aangekondigd; een nieuw, onafhankelijk warmtepompkeurmerk dat binnenkort zal worden geïntroduceerd in de markt. In de aanloop hiernaar vroegen we de bezoekers van www.http://www.vakbladwarmtepompen.nl naar hun mening. 71 procent van de deelnemers aan de poll gaf aan een keurmerk te verwelkomen. De meeste ‘voor’-stemmers doen dit omdat een keurmerk voor vertrouwen onder consumenten kan zorgen, een iets kleiner aantal omdat een keurmerk “de minder goede systemen uit de markt filtert”.

29 procent van de poll-deelmemers vindt de introductie van een keurkmerk geen goed idee, omdat het “een onvolledig beeld van een systeem geeft” (11 procent) of omdat “keurmerken doorgaans de prijs opdrijven en leiden tot administratieve druk”(18 procent).
Inmiddels staat er een nieuwe poll online. Sinds 2013 is het in Denemarken niet meer toegesteaan om gas- en olieketels in nieuwbouw te plaatsen. De stelling waar we uw mening graag over willen weten luidt: Net als Denemarken moet Nederland de gasketel uitfaseren”. U vindt deze stelling in de rechterkolom van deze website.

Reageer op dit artikel