nieuws

China introduceert nieuwe energielabels

Geen categorie

China introduceert nieuwe energielabels

Het Environmental Protection and Low-GWP label voor room-airconditioners en lucht-water-warmtepompboilers is bekendgemaakt, aldus het Chinese ministerie van Milieubescherming samen met UNEP (United Nations Environment Programme), UNIDO (United Nations Industrial Development Organization, GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) en CHEAA (China Household Electrical Appliances Association).

Om aan de nationale norm voor energiebesparende producten te voldoen, moeten er koudemiddelen gebruikt worden met nul ODP en minder dan 150 GWP.

Energielabels

Afgelopen voorjaar kondigde China’s ‘Nationale Ontwikkeling- en Hervormingscommissie’ het ‘Energy Efficiency Label’ aan voor lithiumbromide absorptiechillers. Het label is bedoeld om de zichtbaarheid van energie-efficiëntie te verbeteren en om bedrijven aan te moedigen om een wereldwijd toegankelijke QR-code op het etiket te plaatsen. Het zal vanaf december 2015 in werking treden.

Reageer op dit artikel