nieuws

Chemours bouwt fabriek voor HFO 1336mzz

Geen categorie

Chemours bouwt fabriek voor HFO 1336mzz

Chemours heeft samen met haar partner Changshu 3F Zhonghao de eerste steen gelegd voor ’s werelds eerste full-scale productiefaciliteit voor HFO 1336mzz. Naar verwachting zal dit centrum halverwege 2017 beginnen met de productie van het schuimexpansiemiddel en koudemiddelen met lage GWP.

Dit middel werd door Chemours verkocht als schuimexpansiemiddel Formacel 1100; HFO 1336mzz wordt daarom als alternatief koelmiddel verkocht vanwege de lage GWP, onbrandbaarheid, hoog rendement en thermische stabiliteit.

HFO 1336mzz

Cooling Post schrijft dat Chemours actief de ontwikkeling ter hand heeft genomen van een aantal nieuwe koudemiddelen op basis van de HFO-1336mzz-technologie voor een verscheidenheid aan toepassingen. Een voorbeeld van zo’n toepassing is een alternatief voor R123 voor traditionele koelsystemen, of alternatieven voor bestaande technologieën voor warmteterugwinning, zoals hogetemperatuurwarmtepompen en organische rankinecycli. Volgens Chemours tonen de nieuwe koudemiddelen veelbelovende resultaten in laboratorium- en veldproeven.

De joint venture werd in 2004 opgericht voor de productie van de HFK-mengsels R404A, R407C en R410A.

Reageer op dit artikel