nieuws

Gebruik restwarmte levert Bavaria energiebesparing op

Geen categorie

Gebruik restwarmte levert Bavaria energiebesparing op

Bavaria gebruikt sinds september een nieuwe warmtepomp die restwarmte inzet in de mouterij van het bedrijf. 

Nu gebruikt de bierbrouwer vijf procent minder energie en stoot ze zeven procent minder CO2 uit. De ingebruikname van de warmtepomp was onderdeel van de doelstellingen die beschreven staan in het Duurzaamheidsverslag van 2014.

Energiebesparing

Manager Utilities van Bavaria, Leon van Veghel, is erg enthousiast: “Met deze warmtepomp besparen we energie. Uiteindelijk willen we een eigen warmwaternet realiseren, zodat we nog meer restenergie kunnen benutten en de warmtepomp is dan een mooie stap in de goede richting.”

Restwarmte

De restwarmte die met behulp van de warmtepomp verder verwarmd wordt, wordt in de mouterij gebruikt voor het eestproces. Tijdens dit eestproces worden de gekiemde gerstkorrels bij hogere temperaturen gedroogd. Eerder maakte Bavaria geen gebruik van de restwarmte die vrijkomt bij het koelproces. Met de warmtepomp is een investering van meer dan 1 miljoen euro gemoeid. De pomp heeft een technische levensduur van meer dan 25 jaar en is samen met GEA (leverancier van koelinstallaties) tot stand gekomen.

Reageer op dit artikel