nieuws

Gasinjectie verwarmt water 65 graden

Geen categorie

Gasinjectie verwarmt water 65 graden

Standaard warmtepompen met koudemiddel R410A produceren warm water van maximaal 60 graden. Holland Conditioning introduceert de gasinjectie waarmee warm water tot 65 graden kan worden gemaakt. Hierdoor is naverwarmen in verband met legionella preventie overbodig geworden. 

Warmtepompen worden steeds vaker ingezet om warm water te produceren.  Systemen worden vaak ontworpen voor laagtemperatuurstrajecten  om een beter rendement te krijgen. Het gebruik van gasketels om heet water te maken is daarmee overbodig geworden omdat standaard warmtepompen volstaan. Toch zijn er situaties waarbij 58 graden water niet voldoende is. Denk hierbij aan bestaande situaties waarbij het afgiftesysteem berekend is op 65 graden. Ook zal bij tapwater toepassingen het water regelmatig tot boven de 60 graden opgewarmd moeten worden om legionellavorming te voorkomen.

Gasinjectie

Met de nieuwe warmtepomp, type NRK van Holland Conditioning, kan water van 65 graden worden geproduceerd.  Zelfs bij een buitenlucht van  -10 graden kan deze watertemperatuur gegarandeerd worden. Deze verbeterde prestatie wordt veroorzaakt door EVI technologie met gasinjectie.

Een klein gedeelte van de vloeistof uit de condensor gaat via een elektronisch expansieventiel naar een wisselaar (economizer) die de vloeistof naar de verdamper onderkoelt. Hierdoor kan er een grotere warmte-inhoud aan de verdamper worden afgegeven. De oververhitte damp zal vervolgens worden ingespoten via een dampinjectie aansluiting halverwege het compressie proces.
Het geïnjecteerde gas zal de temperatuur in de compressor verlagen waardoor er een twee-traps compressie ontstaat (zie punt 5 en 2 in het HX diagram). Op deze manier is het mogelijk om verder te comprimeren en maximaal 65 graden water te maken.

175 KW

De warmtepomp is leverbaar van 21 tot 175 KW verwarmingsvermogen. Het type NRK bestaat uit 13 verschillende bouwgroottes. De warmtepompen zijn voorzien van Euroventcertificaat en bieden een aanvulling op het brede pakket koelmachines en warmtepompen van Holland Conditioning B.V.

Reageer op dit artikel