nieuws

EPEE verwelkomt nieuwe EU-voorschriften

Geen categorie

EPEE verwelkomt nieuwe EU-voorschriften

EPEE is een groot voorstander van de nieuwe EU-voorschriften over ecologisch ontwerp en energie-etikettering voor kachels, warmtepompen en boilers. Andrea Voigt, directeur-generaal: “Onze industrie is vastbesloten om de ontwikkeling van energie-efficiënte technologieën uit te voeren.”

De nieuwe regels zullen naar verwachting tot aanzienlijke energie- en CO2-besparingen leiden. Een verminderde vraag naar energie kan ook leiden tot een aanzienlijke verlaging van de energierekening van de EU-consument evenals de verminderde afhankelijkheid van invoer fossiele brandstoffen door de EU. De regels zullen de opname van duurzame technologieën en de ontwikkeling van energie-efficiënte producten, zoals warmtepompen, direct ondersteunen en zo helpen de positie van Europa als een technologische leider in dit segment te behouden. “De industrie gaat helpen bij het verminderen van de vraag naar energie. Het nieuwe label zal de consument helpen bij het kiezen van de meest efficiënte product door de vergelijking tussen de verschillende technologieën met dezelfde functionaliteiten te vergemakkelijken”, aldus Voigt.

Reageer op dit artikel