nieuws

Welke ervaring heeft Nederland met het warmtenet?

Geen categorie

Welke ervaring heeft Nederland met het warmtenet?

Warmtenetwerk Vlaanderen houdt op 27 oktober in Roeselare een congres over de ontwikkelingen in de warmtesector. Het congres wordt geopend door voorzitter Koen van Overberghe waarna Gijs de Man ingaat op de ervaringen met de Nederlandse warmtewet en Wouter Cyx de samenwerking in Antwerpen presenteert.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een betere regelgeving. Drie sprekers van het Vlaams Energie Agentschap (VEA) gaan achtereenvolgens in op de steun voor groene warmte, de waardering van warmte in de energieprestatienorm EPB en het beleidsplatform warmtenetten.

Warmtenet

De ontwikkeling van verschillende projecten zoals het groene stoomnet Ecluse in Antwerpen, warmtenet Kuurne-Harelbeke, Schipperskaai te Gent, hybride warmtenet en rioolwarmte in Leuven en diepe geothermie in Mol worden gepresenteerd op 27 oktober.

Hybride

Naast de al genoemde projecten zoals hybride warmtenet in Leuven zijn er vanuit de researchsector interessante onderwerpen zoals de roadmap voor warmtenetten op lage temperatuur, de koppeling tussen elektriciteitsnetten en warmtenetten en locale temperatuurverhoging versus tijdmodulatie.

Reageer op dit artikel