nieuws

Vers van de pers: Handboek Indirecte Koel- en Warmtepompsystemen

Geen categorie

Vers van de pers: Handboek Indirecte Koel- en Warmtepompsystemen

Het Handbook on Indirect Refrigeration and Heat Pump Systems is uitgekomen. In het boek wordt de toepassing van indirecte systemen met secundaire vloeistofcircuits belicht. 

Indirecte systemen zijn steeds meer in beeld gekomen ten gevolge van strengere eisen voor constructies om koudemiddellekkage uit installaties te minimaliseren evenals de veranderende wetgeving rond de uitbanning en geleidelijke afschaffing (phase out) van de verschillende soorten CFK’s, HCFK’s en koudemiddelen met een hoog GWP.

Onderwerpen

Het boek behandelt:

  • – Soorten indirecte systemen;
  • – Componenten in de indirecte systemen en hun functie;
  • – Corrosie in indirecte systemen;
  • – Milieuaspecten van  indirecte systemen;
  • – Ontwerp en dimensionering;
  • – Optimalisatie van indirecte systemen.

Samenwerken

Het handboek is ontstaan na een langdurige samenwerking tussen verschillende experts, voornamelijk Åke Melinder (hoofdredacteur) en Eric Granryd, evenals een twintigtal bedrijven en professionals die op dit gebied actief zijn. Alle betrokkenen bij het werk hadden een duidelijk doel voor ogen: een handboek dat is ontworpen om het begrip van de lezers te ondersteunen en de werkzaamheden aan elke vorm van indirecte systemen te vergemakkelijken.

 

Reageer op dit artikel