nieuws

Seminar: Wat er komt kijken bij optimalisatie geothermie

Geen categorie

Seminar: Wat er komt kijken bij optimalisatie geothermie

De eerste pioniers met winning van diepe aardwarmte hebben inmiddels ook al geïnvesteerd in warmtepompen en warmtekrachtinstallaties voor een hogere opbrengst. Zo haalt een warmtepomp in Bleiswijk extra warmte uit het bronwater voordat het terug de grond ingaat. In Pijnacker draait een wkk op methaangas uit het bronwater. Interessant is ook de Eenergie Combinatie Wieringermeer die eigen gas-, warmte- en elektriciteitsnet combineert met geothermie en wkk.

Op het seminar van projectgroep biomassa & wkk samen met stichting Warmtenetwerk leert de bezoeker over praktijkervaringen in binnen- en buitenland en wat er komt kijken bij optimalisatie van geothermie. Iedere bezoeker krijgt de kans om Nederlands grootste geothermieproject in bedrijf te bezichtigen.

Programma

● Warmtepomp bij kwekerij Van den Bosch Bleiswijk (Carrier);
● Deense praktijk met door biowarmte aangedreven absorptiewarmtepompen;
● Bronwater afkoelen tot 10 graden? (IF);
● Ontwikkelingen bij grote warmtepompen voor hoge temperatuur;
● Behandeling van geogas voor gebruik als brandstof in een wkk;
● Particuliere energienetten en samenspel van geothermie en wkk bij ECW Energienet te Middenmeer.

Excursie

● Bezichtiging grootste geothermiebron van Nederland dat met warmtenet meerdere bedrijven bedient;
● Wkk op glastuinbouwgebied Agriport A7.

Inschrijven

Voor medewerkers van organisaties die deelnemen aan de projectgroep biomassa & wkk en/of stichting Warmtenetwerk is deelname gratis (zie ledenlijst biowkk of Warmtenetwerk). Niet-leden betalen 275 euro per persoon inclusief lunch.Voor glastuinders en ZZP’ers geldt een korting van 100 euro op de toegangsprijs. Inschrijven kan online.

Reageer op dit artikel