nieuws

Hernieuwbare energie en energie-efficiëntie gaan hand in hand

Geen categorie

Hernieuwbare energie en energie-efficiëntie gaan hand in hand

Als de synergie tussen hernieuwbare energie en energie-efficiëntie goed wordt benut en beide gebieden volledig worden aangewend, dan kan de mondiale vraag naar energie in 2030 tot 25 procent verminderen. Dat blijkt uit het gezamenlijke werkdocument van IRENA (International Renewable Energy Agency) en het Kopenhagen Centrum voor energie-efficiëntie (C2E2).

De maatregelen om de energie-efficiëntie te verhogen zal 50 tot 75 procent bijdragen aan de totale energiebesparing. De hernieuwbare energie behaalt de resterende besparingen.

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie krijg je door moderne technologieën (warmtepompen) of direct wind- en zonne-energie te gebruiken, zonder verliezen van thermische omzetting. Hierdoor vermindert de vraag naar energie.

>> Lees ook Oprichting Vereniging Duurzame Energie

Analyse

In de kwantitatieve analyse van de twee instellingen zijn gegevens opgenomen uit acht landen (China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, India, Italië, VS) die goed zijn voor ongeveer de helft van het wereldwijde energiegebruik.

Reageer op dit artikel