nieuws

DPG: “Warmtepomp vaak efficiënter dan warmtekrachtkoppeling”

Geen categorie

DPG: “Warmtepomp vaak efficiënter dan warmtekrachtkoppeling”

De warmtepomp is één van de meest energiezuinige verwarmingssystemen. Althans, dat vindt de Deutsche Physikalische Gesellschaft (DPG).

“De warmtepomp is vaak efficiënter dan warmtekrachtkoppeling”, staat in Physikonkret. “Warmtepompen maken de energetisch meest gunstige verwarming van gebouwen mogelijk, waardoor het gebruik van fossiele primaire energie verminderd en op de lange termijn volledig vermeden kan worden.”

Warmtekrachtkoppeling

Het ‘Bundesverband Wärmepumpe e.V.’ (BWP) reageert dat DPG in een voor- en nadelenbeschouwing de warmtepomp vooral vergelijkt met warmtekrachtkoppeling (WKK). Zij concludeert dat de warmtepomp een van de meest klimaatvriendelijke- en efficiënte methoden is om warmte te leveren.

>> Lees het volledige artikel op DPG

Reageer op dit artikel