nieuws

‘Warmtepompen in het hart van de Energy Union!’

Geen categorie

‘Warmtepompen in het hart van de Energy Union!’

Europa lijdt aan luchtvervuiling, energieverspilling en de hoge kosten van geïmporteerde fossiele brandstoffen. De Europese Commissie heeft de juiste stap gezet door goedkeuring van het pakket ‘Energy Union’ gericht op het creëren van een veilig, duurzaam en concurrerend energiesysteem.

Dat stelt EHPA (European Heat Pump Association) in haar publicatie ‘Heat pumps in the heart of the energy Union’.

Zo meldt EHPA dat de Energy Union primaire aandacht moet schenken aan verwarming en koeling en kijken naar de beste beschikbare opties. Ook bieden warmtepompen oplossingen voor alle dimensies van de Energy Union. Zij moeten een belangrijke rol spelen.

De vijf dimensies van het Energy Union

 1. 1. Energiezekerheid
  Warmtepompen kunnen de import elimineren uit politiek instabiele regio’s van fossiele brandstoffen die worden gebruikt voor verwarming.
 2. 2. Geïntegreerde energiemarkt
  Warmtepompsystemen overbruggen elektriciteitsnetwerken en thermische netwerken. Dienend als thermische batterijen bieden ze een antwoord op de variërende capaciteitsvraag. Warmtepompen maken een groter aandeel mogelijk van hernieuwbare energiebronnen in complexe energiesystemen.
 3. 3. Energie-efficiëntie
  Warmtepompen verhogen de energie-efficiëntie in de residentiële, commerciële en industriële sector. Ze zijn essentiële onderdelen van de toekomstige ‘bijna energieneutrale’ gebouwen. Warmtepompen behoren tot de meest efficiënte apparaten die verwarming, koeling en warm water leveren.
 4. 4. Hernieuwbare energie
  Warmtepompen helpen onze economieën koolstof-arm te worden met behulp van duurzame energie uit de lucht, water en bodem. Ze kunnen Europa helpen om nummer 1 in hernieuwbare energie te worden.
 5. 5. Onderzoek, innovatie en concurrentievermogen
  De toepassing van warmtepompen biedt een verscheidenheid aan oplossingen om de Europese industrie concurrerend te houden. In de toekomst zullen ze in slimme steden/ regio’s het hart vormen van de energie-geoptimaliseerde gebouwen en de infrastructuur van verschillende energietechnologieën integreren.
Reageer op dit artikel