nieuws

Post-HBO opleidingen duurzame energie

Geen categorie

Post-HBO opleidingen duurzame energie

Stichting Phoe organiseert deze herfst de post-HBO-opleidingen Energiebeheer, Duurzame Energie en Inkoop van Energie. De avondopleidingen starten op 26 oktober (Energiebeheer), 27 oktober (Duurzame Energie) en 28 oktober.

De summercourse Duurzame Energie gaat op 11 augustus van start als summercourse en op 27 oktober als avondopleiding. Hij omvat zes lesdagen. Tijdens de opleiding komen onderwerpen als duurzame energievoorziening, zon, wind, duurzame energiebeleid, biomassa, warmtepompen en energieopslag aan de orde. Aan het eind van de opleiding wordt een volledige dag besteed aan rekenen en casuïstiek. Naast het lesmateriaal wordt gebruikgemaakt van het boek ‘Toegepaste energietechniek, deel 2 Duurzame energie’. De opleiding wordt afgesloten met een tentamen, dat bij goed resultaat een erkend diploma oplevert.

Energiebeheer
De opleiding Energiebeheer van PHOE wordt twee maal per jaar georganiseerd: als avondopleiding in de winterperiode en in de zomer als compacte summercourse. De herfst/winter-opleiding start op 26 oktober en omvat meer dan 20 avonden. De opleiding richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. Energiebeheer leidt op tot een energiebeheerder die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie te bepalen welke maatregelen ter bevordering van een optimale energiehuishouding op zijn plaats zijn.

Inkoop van Energie
De opleiding Inkoop van Energie van PHOE wordt een maal per jaar georganiseerd als avondopleiding in de winterperiode. De herfst/winter-opleiding start op 28 oktober. Deze opleiding richt zich op inkoop van energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. n de opleiding wordt ingegaan op de wet- en regelgeving, het inkoopproces, de dimensionering, de contracten, de facturen en er zijn uiteraard diverse rekencase. Voorlichtingsbijeenkomst

De opleidingen worden gehouden bij het F& B Training Center in Hilversum. Op 22 september vindt in Hilversum een voorlichtingsavond plaats; meer informatie is ook te verkrijgen op de PHOE-stand op de energievakbeurs in Den Bosch (6 tot en met 8 oktober). Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Reageer op dit artikel