nieuws

Groeiperspectief voor geothermische warmtepompmarkt

Geen categorie

Groeiperspectief voor geothermische warmtepompmarkt

De wereldwijde markt van geothermische warmtepompen zal volgens een rapport van Research and Markets in de periode van 2015 tot 2019 een samengestelde jaarlijkse groei (compound annual growth rate = CAGR) van 15,26 procent laten zien

Het rapport merkt op dat personen en organisaties in de residentiële, commerciële en industriële sectoren op zoek zijn naar technologisch vooruitstrevende geothermische warmtepompen met verbeterde weergave- en besturingssystemen. Zij geven de voorkeur aan systemen die eenvoudig kunnen worden bestuurd en weinig onderhoud vergen. Leveranciers voegen daarom meer functionaliteit aan hun geothermische warmtepompen toe zoals tweetoerencompressoren, tweetoerenmotoren, de-superheaters, scrollcompressoren, en back-up branders. Dit motiveert eindgebruikers bij het kiezen voor de moderne geothermische warmtepomptechnologie in plaats van conventionele verwarmings- en koelapparatuur.

Volgens het rapport leidt het toegenomen gebruik van fossiele brandstoffen tot een stijging van de uitstoot van broeikasgasemissies. De inzet op hernieuwbare energie wordt beschouwd als een van de belangrijkste mogelijkheden om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De VS, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Japan en China hebben initiatieven genomen, zoals veranderingen in bouwvoorschriften en wetgeving die gericht zijn op de emissie van broeikasgassen te verminderen. Deze initiatieven hebben de aandacht verlegd naar de goedkeuring van zeer energie-efficiënte producten, zoals geothermische warmtepompsystemen, die ook worden beschouwd als duurzame-energieproducten.

In het verslag staat ten aanzien van de aarzeling in de markt, dat de installatie van een geothermische warmtepompsysteem een hoge initiële investering omvat die consumenten terughoudend maakt om deze producten te kiezen. Meer informatie over het rapport ‘Globale geothermische warmtepompmarkt 2015-2019’ is hier beschikbaar.

Reageer op dit artikel