nieuws

Explosieveilige ATEX Zone 2 Airconditioners / Warmtepompen

Geen categorie

Explosieveilige ATEX Zone 2 Airconditioners / Warmtepompen

Atexxo Manufacturing BV uit Numansdorp heeft een nieuwe range explosieveilige ATEX-gecertificeerde airconditioners ontwikkeld. De ATEX (Multi) Split Units zijn geschikt voor toepassing in 3G Zone 2 gas/damp explosiegevaarlijke omgevingen, en leverbaar van 2 tot 20kW.

Als basis wordt gebruikgemaakt van een Europees invertertype van Daikin. De ATEX Split Units zijn uitgerust met warmtepompfunctie, geschikt voor zowel verwarmen als koelen.
Door slim toegepaste explosieveilige technieken blijven vrijwel alle gebruiks- en installatiegemakken van het originele product gehandhaafd. Alle modificaties zijn uitgevoerd volgens de Europese 94/9/EG, ATEX 95 richtlijnen.

De standaard geleverde sets bestaan uit een ATEX explosieveilig buitendeel, binnendeel en remote control. Op verzoek kan ook enkel de buitenunit of binnenunit worden aangepast en gecertificeerd. De units kunnen geïnstalleerd worden door ieder STEK-gecertificeerd koeltechnisch installatiebedrijf.

Toepassingen
LPG Tankschepen; opslag van gevaarlijke stoffen; petrochemie; offshore omgeving; industrie, ATEX Zone 2

Voor meer informatie kunt u kijken op www.atexxo.com.

Reageer op dit artikel