nieuws

Wonen zonder energienota mede dankzij warmtepompen van DHS

Geen categorie

Wonen zonder energienota mede dankzij warmtepompen van DHS

Op het DRU Industriepark in Ulft realiseert Klaassen Groep in opdracht van wooncorporatie Wonion momenteel 32 all-electric woningen. Dit zijn woningen die geen gasaansluiting meer krijgen maar die volledig op duurzaam opgewekte elektriciteit draaien.

Als de bewoners bewust met hun energiegebruik omgaan, kunnen zij verbruik en opwekking in evenwicht brengen en de totale energierekening op nul houden. Voor de klimaatinstallatie beschikken al deze woningen over een zuinige en goed inpasbare warmtepomp van Dutch Heatpump Solutions (DHS).

Speciaal ontwikkelde Hydrotops
Wonen zonder energienota is mogelijk doordat de woningen overal vloerwarming, balansventilatie, een dak vol zonnepanelen en zeer goede isolatie hebben. Bovendien plaatst de installateur in elke woning een lucht/water-warmtepomp van DHS. Speciaal voor dit project ontwikkelde DHS twintig Hydrotop warmtepompen waarbij het toestel integraal in het dak, onder een hoek van 39 graden, wordt gemonteerd. Daarnaast is de installatie uitgerust met een 200 liter tapwater boiler. Het buitendeel van de Hydrotop steekt net boven het dak uit en haalt energie uit de buitenlucht. Omdat de buiten- en binnenunit in één toestel zijn geïntegreerd, ziet men van de buitenunit van de warmtepomp aan de buitenkant niet meer dan een ‘dakraam’.

Stijlvol Panasonic Aquarea systeem
Behalve de twintig Hydrotop toestellen levert DHS voor het project in Ulft ook twaalf Panasonic Aquarea all-in one systemen van 5 kW. Sinds dit voorjaar is DHS de belangrijkste distributeur voor de Aquarea warmtepompen van Panasonic. Bij diet stijlvolle all-in one systeem vormen de binnenunit en de voorraadtank van 200 liter één geheel. De buitenunit staat in de buitenlucht en wordt via leidingen met de binnenunit verbonden. Klaassen Groep en installatiebedrijf Ordelman & Dijkman installeren de Hydrotop en Panasonic Aquarea systemen deze maand in de woningen. Naar verwachting krijgen de bewoners in september of oktober 2015 de sleutel van hun nieuwe woning.

Dutch Heatpump Solutions is een van de exposanten op Vakbeurs Energie 2015. Meer informatie over de projecten en producten van Dutch Heatpump Solutions vindt u op www.dutchheatpump.nl

Reageer op dit artikel