nieuws

De groei op de warmtepompenwereldmarkt in 2014

Geen categorie

De groei op de warmtepompenwereldmarkt in 2014

De positieve groeicijfers van de warmtepompenmarkt in Europa en Noord-Amerika drijven de groei, blijkt uit onderzoek van BSRIA. O

ndertussen wordt de markt in Azië afgeremd door de vertraging van de Chinese economie en leidt de toename van de concurrentie tot drukkende prijzen in Japan. Maar toch blijft Japan de grootste markt ter wereld; in termen van waarde: ongeveer 1,4 miljard USD in 2014.

In termen van volume steeg de wereldwijde verkoop van hydronische warmtepompen met 16 procent in 2014 tot bijna 2,5 miljoen stuks. Stijgende efficiëntie-eisen van het product en strengere bouwvoorschriften en normen hebben de markt stevig ondersteund.

Warmtepompenwereldmarkt

Monobloc lucht-water-warmtepompen vertegenwoordigen het grootste deel van de omzet in 2014. Deze wordt voornamelijk gedreven door de vraag van de Chinese markt.

Eenheden

Na een stijging van 26,5 procent in 2013 nam de wereldmarkt voor warmtepomp-boilers met 28,8 procent toe in 2014; de verkoopvolumes rezen het meest in Frankrijk en in de Noord-Amerikaanse markt. Het totale volume bereikte bijna 280,900 eenheden wereldwijd.

Bron: IIF/ IIR en BSRIA

Reageer op dit artikel