nieuws

Wereldwijde fluorchemie organiseert zich in GFPF

Geen categorie

Wereldwijde fluorchemie organiseert zich in GFPF

De toonaangevende fabrikanten in de fluorchemie organiseren zich in het Global Fluorocarbon Producers Forum (GFPF). Zo willen zij samen de belangen behartigen van producenten van HFK’s en zich inzetten voor het verantwoord gebruik van HFK’s.

De fabrikanten Arkema, Daikin, DuPont, Gujarat Fluorochemicals Limited (GFL), Honeywell, Japan Fluorocarbon Manufacturers Association (JFMA), Mexichem en Solvay zijn nu lid van GFPF.

GFPF

GFPF wil fluorkoolwaterstoffen bevorderen als een duurzame oplossing. Ook wil het forum constructieve input geven in de internationale processen zoals de protocollen van Montreal en Kyoto. “De GFPF is toegewijd aan het verminderen van de GWP van fluorkoolwaterstoffen waar dat zinvol is, waarbij consumenten en producenten steeds de mogelijkheid krijgen om voor het meest geschikte koudemiddel voor hun bepaalde situatie te kiezen”, legt voorzitter Rich Rowe uit.

Minder HFK’s

De GFPF ondersteunt onder andere de vermindering van HFK’s onder het Protocol van Montreal, de ontwikkeling en het gebruik van koudemiddelen met een lagere GWP-waarde en verbeterd markttoezicht met betrekking tot de illegale invoer van HCFK’s en vervalste koudemiddelen. De nieuwe website biedt informatie over de doelstellingen en taken van het forum. Ook presenteert het position papers en het laatste nieuws.

Bron: Refripro Aktuelles

Reageer op dit artikel