nieuws

Resultaten onderzoek naar effect elektronica in meterkast

Geen categorie

Resultaten onderzoek naar effect elektronica in meterkast

De resultaten van het onderzoek naar het effect van elektronica in de meterkast op drinkwater-temperatuur worden tijdens het Nationaal Congres Sanitaire Technieken van TVVL op 10 juni gepresenteerd.

 NEN treedt op het congres voor het eerst naar buiten met de inhoud van de geheel herziende NEN 1006 die in september 2015 wordt gepubliceerd.

De meterkast wordt meer en meer gebruikt om allerhande elektronica te plaatsen, zoals de aansluiting voor telefoon, de kabel en internet met router. Andere technieken die een plaats vragen zijn domotica, inbraak- en brandbeveiligingsapparatuur en apparatuur voor dataopslag. Door deze apparatuur warmt de meterkast op. Voor de levensduur van de apparatuur is een opstelplaats onder 30 °C gewenst, maar het drinkwater mag niet boven de 25 °C komen. In opdracht van NEN is door Van Wolferen Research onderzocht wat de resulterende temperaturen in de meterkast zijn voor verschillende scenario´s, met of zonder afleverset voor stadsverwarming. Ook geeft hij aan hoe deze wijzigingen momenteel in de norm van de meterruimte (NEN 2768) wordt geïntegreerd. Ir. Hans van Wolferen zelf zal de onderzoeksresultaten komen presenteren.

NEN normontwerp

Tijdens het congres worden tevens de belangrijkste aanpassingen in het nieuwe NEN normontwerp op dit punt gepresenteerd. De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn ingrijpend, zowel voor het ontwerp, de aanleg en het beheer van leidingwaterinstallaties als voor de informatievoorziening in de vorm van een installatiegebonden dossier.

 

Reageer op dit artikel