nieuws

Debat: Welke koudemiddelopties zijn er voor klimaatinstallaties?

Geen categorie

Debat: Welke koudemiddelopties zijn er voor klimaatinstallaties?

Welk koudemiddelbeleid kiezen we? Het is de discussie die we net als bij industriële koudetechniek en koelopslag ook bij klimaatinstallaties voeren. Gaan we voor installaties met een kleinere inhoud, kiezen we voor natuurlijke koudemiddelen, of bieden F-gassen met een laag GWP uitkomst? Tijdens het F-gassencongres op 18 juni gaan drie gerenommeerde leveranciers van klimaattechniek hierover met elkaar in gesprek.

Tijdens het congres gaan Henk Kranenberg (Daikin), Dick van der Giezen (Carrier) en Anton Dijksma (Western Airconditioning) onder leiding van panelvoorzitter Joop Hoogkamer met elkaar en met het publiek in gesprek over de voor- en nadelen van koudemiddelkeuzes.

Klimaatinstallaties

Daarbij kunnen verschillende vragen aan de orde komen: In hoeverre zijn natuurlijke koudemiddelen specifiek toepasbaar bij klimaatinstallaties, kunnen we in het licht van de nieuwe F-gassenverordening voorlopig niet gewoon vasthouden aan R410A, zijn HFO-blends of bijvoorbeeld R32 een mogelijk alternatief, en in hoeverre is de sector bereid om samen naar een standaard toe te werken?

Debat

Deze en verschillende andere aspecten kunnen in de discussie aan de orde komen, en ook vragen uit het publiek zijn welkom.


F-gassencongres: 18 juni

programma_congresOp 1 januari van dit jaar is de aangescherpte F-gassenverordening van kracht geworden. Tijdens het F-gassencongres gaan we in op o.a. certificering, technische mogelijkheden en praktijkcases. Drie plenaire inspirerende sessies, elf workshops en een afsluitende borrel.
Bekijk hier het complete programma. KNVvK-, STEK-, VERAC-leden en RCC K&L-abonnees krijgen een aantrekkelijke korting.

Reageer op dit artikel