nieuws

Trane presenteert nieuwe koelmachine en warmtepomp

Geen categorie

Trane presenteert nieuwe koelmachine en warmtepomp

Trane presenteert twee nieuwe opties voor HVAC-systemen met een kleine capaciteit: de CGA lucht/ water koelmachine en de CXA lucht/ water warmtepomp. Deze systemen zijn ontworpen voor comfort- en procestoepassingen, voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van energiezuinigheid, geluidsniveau en bedrijfszekerheid. 

Dat schrijft Trane in een persbericht. Trane is een mondiale leverancier van oplossingen en diensten voor comfortabele omgevingen in gebouwen. Ook is de leverancier een merk van Ingersoll Rand.

Koelmachine en warmtepomp

De nieuwe systemen zijn voorzien van axiale ventilatoren en scrollcompressoren en komen in de plaats van de voorgaande CGA/ CXA serie. Ze koelen en verwarmen tot 17 procent zuiniger dan hun voorgangers, nemen tot 32 procent minder ruimte in en produceren tot 5 dB minder geluid. Bovendien kunnen de nieuwe CGA en CXA units gekoeld water met een temperatuur tot -12 graden Celsius produceren.

Ecodesign

De nieuwe CGA/ CXA units voldoen aan het seizoengebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) dat in september 2015 van kracht wordt in het kader van de doorlopende invoering van Ecodesign-richtlijnen.

Reageer op dit artikel