nieuws

Kroatië en Estland sluiten zich aan bij AREA

Geen categorie

Kroatië en Estland sluiten zich aan bij AREA

AREA heeft er twee nieuwe leden bij: Croatian Refrigeration and Air Conditioning Association (CRACA) en Estonian Refrigeration Association (EKL). Zij sloten zich aan tijdens de Algemene voorjaarsvergadering op 9 mei in Stockholm. AREA telt nu 22 leden in 19 landen.

AREA is de Europese organisatie van de  air-conditioning-, koeling- en warmtepompeninstallateurs. De organisaties is opgericht in 1988. Nederland wordt bij AREA vertegenwoordigd door de NVKL.

 

CRACA

Drie jaar geleden werd CRACA opgericht om bij te dragen aan een betere HVAC&R- en warmtepompsector in Kroatië. Technologie en wetgeving ontwikkelen zich er aanzienlijk. De werkgebieden van CRACA omvatten de samenwerking met de overheid over regelgeving en normen, ‘levenslang leren’, F-gascertificering, technische ondersteuning en internationale samenwerking.

EKL

EKL telt dertig leden en is actief op standaardisatie (Centrum voor Normalisatie in Estland), kwalificaties (de Estse Kwalificatie Autoriteit) en het onderwijs (Tallinn Industrial Education Centre). Ook werkt EKL nauw samen met het Estse ministerie van Milieu. Na de deelname aan de herfstbijeenkomst vorig jaar in Neurenberg, heeft EKL besloten het lidmaatschap aan te vragen.

Lidmaatschap

Per Jonasson, voorzitter van AREA, is blij met de twee lidmaatschappen. “Het AREA-netwerk blijft groeien en omvat nu 22 aangesloten verenigingen verspreid over 19 Europese landen, waarvan 18 in de EU.”

Reageer op dit artikel