nieuws

EHPA verwelkomt boostHEAT

Geen categorie

De European Heat Pump Association verwelkomt boostHEAT. Deze organisatie heeft een nieuwe generatie ontwikkeld van zeer efficiënte en duurzame verwarming-, warmwater- en koelsystemen voor residentiële en commerciële gebouwen. De systemen worden gevoed door aardgas en duurzame energie.

EHPA verwelkomt boostHEAT

Dit werd mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van de gepatenteerde boostHEAT thermische compressietechnologie. De thermische compressor activeert een lucht-water CO2-warmtepomp en bereikt een zeer hoog rendement zonder dat er dure geothermische putten of zonnepanelen nodig zijn.

BoostHEAT

De warmtepomp boiler – een residentiële combi-ketel – levert een verwacht jaarlijkse rendement van maximaal 175 procent voor productie van warm water en verwarming van woningen. Op basis van de EU Ecodesign-richtlijn geldt 55 ° C hogetemperatuurprofiel en laboratoriumtests.

Warmtepompboiler

Proefnemingen met warmtepompboilers door GrDF (het Franse aardgasdistributiebedrijf), CRIGEN (GDF SUEZ Centrum voor Onderzoek en Innovatie in Gas en Nieuwe Energie) en British Gas zullen in de tweede helft van 2015 beginnen.

Bron: EHPA

Reageer op dit artikel