nieuws

Bouwsector positief over toekomst

Geen categorie

Bouwsector positief over toekomst

De bouwsector is positief over de toekomst, blijkt uit het onderzoek onder de bezoekers van Building Holland 2015. Tweederde van de bezoekers geeft aan dat zij komend jaar een marktgroei van 2 procent of meer verwachten. 

De beurs Building Holland werd van 31 maart tot en met 2 april gehouden in Amsterdam. Volgens de bezoekers liggen de kansen voor de bouw- en vastgoedsector met name in transformatie en renovatie. Ketenbreed samenwerken en levensloopbestendige gebouwen zijn twee voorbeelden.

Bouwsector

Ook waren de bezoekers zelf positief over de beurs. Building Holland wil de verbinding in de hele keten van de bouw stimuleren zodat er duurzame, slimme en efficiënte gebouwen worden ontwikkeld. Want in de bouw werken veel partners aan één totaalproduct. Het is de sector die een slag kan slaan als het gaat om CO2-reductie.

Samenwerken

De voorwaarde om aan deze eisen te kunnen voldoen is kennis en netwerk delen, van elkaar leren en in de gehele keten van de bouw beter gaan samenwerken. Dat is ook de mening van Herbert van der Heijden, eigenaar van Van der Heijden en Fit Ingenieurs: “Wij als aannemers voegen maar 15 procent waarde toe aan een project. De andere 85 procent komt van het toeleverend netwerk. Wie zijn wij dan om alleen te bepalen wat de waarde van een project is?”

Toekomst

Wienke Bodewes, voorzitter NEPROM, opende Building Holland dan ook met: “We hebben het gehad, we kijken weer vooruit. Woningbouw is weer aan het vliegen. In Amsterdam zijn de huizenprijzen alweer terug op het niveau van voor de crisis. Samen vanuit alle disciplines in de keten moeten we dichter op de vraag kruipen en slimmer en duurzamer schakelen.”

Bron: Building Holland

Reageer op dit artikel