nieuws

Zo berekent u de energieprestatiecoëfficiënt

Geen categorie

Zo berekent u de energieprestatiecoëfficiënt

Hoe stel je het energieprestatiecoëfficiënt op voor een omgevingsvergunning? Trainers van NEN 7120 leggen het u uit. Aan de hand van praktische cases leert u wat deze norm inhoudt en hoe u de EPC van een woonfunctie uitrekent.

Om de omgevingsvergunning van een gebouw aan te vragen, is de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) nodig. Dit EPC is vast te stellen aan de hand van de gestelde norm NEN 7120 in het Bouwbesluit. Maar zo gemakkelijk is dat niet.

NEN 7120

Daarom geeft NEN een training voor architecten, installateurs, raadgevende ingenieurs, ontwerpende aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en medewerkers van gemeenten die werken op het gebied van woningbouw.

Energieprestatiecoëfficiënt

Wat leert u tijdens de training? De belangrijkste ins en outs van de NEN 7120. Heel praktisch gaat u aan de slag met cases. Ook krijgt u inzicht in de relevante parameters die de uitkomst van de EPC-berekening bepalen en u wordt bijgepraat over de belangrijkste tips en valkuilen.

Na de training

Na de training kent u de inhoud en betekenis van NEN 7120 en de EPC, kunt u de EPC voor een woonfunctie en energieconcepten berekenen en weet u de schematiseringsregels en de bouwkundige en installatietechnische parameters die de uitkomst van de EPC beïnvloeden.

Wanneer?

– 2 april 2015 – Zwolle – van 09.30 u tot 16.30 u
– 24 juni 2015 – Delft – van 09.30 u tot 16.30 u

Reageer op dit artikel