nieuws

Ook subsidie voor Duurzame Energieproductie (SDE+)?

Geen categorie

Ook subsidie voor Duurzame Energieproductie (SDE+)?

Produceert u hernieuwbare energie, warmte of gas? Dan kunt u de subsidie voor Duurzame Energieproductie (SDE+) aanvragen. Met deze subsidieregeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. 

Zowel bedrijven als (non-profit) instellingen kunnen gebruik maken van de SDE+. In 2015 is er een budget van 3,5 miljard euro beschikbaar.

Duurzame Energieproductie

De SDE+ 2015 is geopend van 31 maart tot 17 december 2015. In de tabel op de pagina ‘Aanvragen’ staan de negen fases waarin u subsidie kunt aanvragen. De subsidie loopt per fase op. Zie ook de tabel met de basisbedragen per technologie voor de SDE+ 2015.

Haalbaarheidstudie

Ook in 2015 moet u bij een aangevraagd vermogen vanaf 0,5 MW, resp. 500 kWp een haalbaarheidsstudie van uw project bij uw subsidieaanvraag voegen. Nieuw is dat u voor windprojecten ook een windrapport moet toevoegen.

Meer informatie

– Digitale brochure SDE+ 2015

– Tabel basisbedragen SDE+ 2015

Reageer op dit artikel