nieuws

PCM-vloer is wereldwijd primeur in klimaattechniek

Geen categorie

PCM-vloer is wereldwijd primeur in klimaattechniek

De eerste, nieuwe en duurzame PCM-vloer is nu echt onthuld. De UniWarm/ RIHO Crystal Climate Floor werd gepresenteerd bij de Innovatieve Duurzaam Bouwen in Rotterdam met de Nederlandse bouwkolom. Een wereldwijde primeur in klimaattechniek.

Deze PCM-vloer (Phase Change Materials) is een nieuw concept. Samen met RIHO Climate Systems en OC Autarkis ontwikkelde UniWarm de klimaatvloer. Een vloer op maat ontworpen, gedimensioneerd en kant- en-klaar geleverd.

 

PCM-vloer

De fase-overgangsmaterialen zijn niet-brandbare, anorganische thermische zouten. Onder invloed van temperatuur gaat dit materiaal over van vast naar vloeibaar of van vloeibaar naar vast. Zodoende kunnen zij warmte en koude aan de ruimte afgeven.

36 mm

De PCM zijn in dunne cassettes verwerkt die in de vloer worden aangebracht. Zo blijft de opbouwhoogte beperkt tot 36 millimeter. De nieuwe klimaatvloer die als een thermische accu fungeert, kan zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatiewoningen worden toegepast. Door de keuze van duurzame materialen past de vloer tevens in de Cradle2Cradle-visie.

50 procent minder kosten

De PCM-vloer zorgt volgens de makers ervan voor een constant en aangenaam binnenklimaat. De vloer zou zelfs 50 procent kosten besparen op de installatie van het verwarmingsvermogen en 30 procent minder energieverbruik.

Reageer op dit artikel