nieuws

Nationaal Energiebespaarfonds start warmtescan-actie

Geen categorie

Nationaal Energiebespaarfonds start warmtescan-actie

Tienduizend woningeigenaren krijgen deze weken gratis een warmtescan aangeboden van het Nationaal Energiebespaarfonds. Het fonds wil met deze actie woningeigenaren inzicht geven in het warmteverlies van de gevel van de woning. De warmtescan is een momentopname en geeft een helder beeld van hoe goed een gevel is geïsoleerd.

Waarom doet het Nationaal Energiebespaarfonds dit? Het doel is om woningeigenaren enthousiast te maken om de woning te verduurzamen. Halverwege februari startte de actie waarbij 5000 woningeigenaren een brief ontvingen met de aankondiging van deze actie. Deze week gebeurt dat in Vianen bij ruim 2000 woningen. De organisators zoeken nog een derde gemeente. Deze selecteren zij op grondgebonden koopwoningen in oudere wijken waar nog geen andere verduurzamingsacties lopen.

Nationaal Energiebespaarfonds

Het Nationaal Energiebespaarfonds komt voort uit het Energieakkoord, dat in 2013 werd ondertekend door meer dan 40 organisaties. Met deze actie pakt het fonds de handschoen heel concreet op, samen met marktpartijen. Doel is te onderzoeken of met een directe en persoonlijke actie woningeigenaren enthousiast te maken zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. Veel woningeigenaren (81 procent, bron: Motivaction) geven aan energiebesparende maatregelen te willen nemen. Echter, in de praktijk gaat dit minder snel dan verwacht.

Warmtescan

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Sunburst, Feenstra en Pluimers. Sunburst maakt de warmtescans. Pluimers en Feenstra zorgen voor een vervolgactie in de wijken waar de gevelscans worden gemaakt. Beide bedrijven doen dit op een andere manier, waardoor later de effecten en leerpunten vergeleken kunnen worden.

Reageer op dit artikel