nieuws

Eurovent presenteert nieuwe reeks waterkoelers

Geen categorie

Eurovent presenteert nieuwe reeks waterkoelers

Eurovent presenteert een nieuwe reeks omkeerbare lucht/ water waterkoelers voor inpandige installatie: de CIATCooler LP/ ILP. Deze omvat nu 32 modellen met netto koelcapaciteit van 18 tot 195 kW en een netto verwarmingscapaciteit van 22 tot 2015 kW.

Deze waterkoelers zijn verkrijgbaar als standaard of HEE (High Energy Efficiency) uitvoering. Volgens Eurovent voldoet de nieuwe lijn aan de juiste certificering en deze is voorzien van de nieuwste technologieën. Daarmee staat hij bovenaan in de energieklasse lijst met een EER van maximaal 2,86 (HEE bereik) in klasse A. In de warmtepompmodus heeft 80 procent van de modellen klasse A.

Waterkoelers

Deze nieuwe reeks omvat 14 modellen meer dan de vorige koelerserie. De CIAT richt zich vooral op grote tertiaire gebouwen zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, hotels en winkelcentra met een oppervlakte van maximaal 4.000 m2. Het ontwerp voor het gehele programma is wel hetzelfde.

Uitvoering

Er zijn vier verschillende uitvoeringen van de waterkoelers: de LP serie levert alleen koeling, de LPC serie combineert koeling met een hydromodule met of zonder buffertank, de ILP serie is omkeerbaar en de ILPC serie is omkeerbaar en beschikt over een watermodule, met of zonder buffertank. De hydromodule bevat een circulatiepomp, een expansievat, een veiligheidsklep, een aftapkraan, een condensopvangbak en een zeef.

Installatie-eis

In het kader van transport- en installatie-eisen, kan de optionele tank in de unit worden geïntegreerd (tot en met model 360STD of 280HEE) of als aparte behuizing worden geleverd. Deze tank kan ook worden uitgerust met elektrische weerstanden voor aanvullende of back-up verwarming.

R410A

Het bedrijf heeft deze waterkoelers zoveel mogelijk energie-efficiënt gemaakt. Zo gebruikt het koelcircuit R410A. Een nieuwe hardgesoldeerde platenwarmtewisselaar zorgt ervoor dat er minder koudemiddel nodig is. De HEE uitvoering, levert zelfs nog hogere prestaties waarbij voor alle modellen energieklasse A wordt bereikt.

Reageer op dit artikel