nieuws

2 energiebesparende oplossingen voor verwarming en ventilatie

Geen categorie

2 energiebesparende oplossingen voor verwarming en ventilatie

Nog efficiënter kunnen de motoren van de GreenTech EC niet gaan werken. Wel op marginale vlakken en de algehele efficiëntie van de ventilator.  Die nieuwe ontwikkelingen presenteert fabrikant ebm-papst tijdens de ISH beurs in Frankfurt van 10 maart tot 14 maart.  

De eerste ontwikkeling die ebm-papst presenteert is de nieuwe generatie RadiPac’s. Metingen toonden aan dat in de GreenTech EC er nog ruimte is om de RadiPac middendruk centrifugale ventilatoren te verbeteren. Daarom brachten de ventilatorspecialisten uit Mulfingen (Duitsland)  de waaieraerodynamica een stap verder. De focus bij deze re-engineering ligt vooral op het gebied waarbij de lucht de waaier binnen gaat, de positie van de externe rotormotor in de waaier en het bladprofiel van de waaier.

Energiebesparende oplossing

Ook presenteert het bedrijf de nieuwe dubbel aanzuigende ventilatoren reeks met actieve PFC (Power Factor Correction). Deze centrifugale wielen – vooral gebruikt in ventilatorrollen en luchtgordijnen – zijn zeer efficiënt. Ze gebruiken tot 70 procent minder energie en zijn eveneens extreem stil.

PFC

De wielen worden ook gebruikt om problemen met de exploitatie van meerdere ventilatoren in een parallelle aansluiting te bestrijden. De geïntegreerde actieve PFC lost namelijk het probleem op bij het parallel schakelen van meerdere ventilatoren. Hierdoor kunnen de vereiste waarden worden gehandhaafd, zonder aanvullende maatregelen.

Reageer op dit artikel