nieuws

Stephan Renz nieuwe voorzitter HPP

Geen categorie

Stephan Renz nieuwe voorzitter HPP

De Zwitserse Stephan Renz is de nieuwe voorzitter van HPP (Heat Pump Programme) voor de komende drie jaar. Dat bleek na de vergadering van het Uitvoerend Comité (ExCo). Hij volgt de Canadees Sophie Hosatte op. Ook melde ExCo dat vice-voorzitter Claus Börner wordt opgevolgd door de Amerikaanse Antionio Bouza.

Heat Pump Centre bedankte Hosatte en Börner voor de fijne samenwerking en feliciteerde Renz en Bouza in hun nieuwe functies. Het HPC kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

Heat Pump Centre

Het IEA Heat Pump Centre is het centrale informatie-activiteit van het IEA Heat Pump programma. Het Centrum verbindt mensen en organisaties wereldwijd ter ondersteuning van de warmtepomptechnologie en communiceert via nationale teams (NT) in de HPP-landen. De huidige deelnemende landen zijn: Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Noord-Amerika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Warmtepomp-technologie versnellen

De rol van de HPC is de uitvoering van de warmtepomp-technologie te versnellen en daarmee het gebruik van energiebronnen te optimaliseren ten behoeve van het milieu. Dit wordt bereikt door het aanbieden van een wereldwijde informatiedienst ter ondersteuning van allen die een rol spelen bij de uitvoering van de warmtepomptechnologie zoals onderzoekers, ingenieurs, fabrikanten, installateurs, gebruikers en energiebeleidsmakers in nutsbedrijven, overheidsgebouwen en andere organisaties.

De HPC bestrijkt het volledige gebied van de warmtepomp-technologie. Alle toepassingen in gebouwen en industrie worden aangepakt – zowel het verwarmen alleen- als het verwarmen-en-koelensysteem, met behulp van dampcompressie- of absorptietechnologieën. De HPC omvat daarnaast ook aanverwante warmtepomptechnologieën op het gebied van airconditioning en koeling.

Reageer op dit artikel