nieuws

Officiële Eurovent certificatie voor DVM S

Geen categorie

Officiële Eurovent certificatie voor DVM S

Samsung’s DVM S assortiment kenmerkt zich ook bij lage temperaturen door hoge COP’s, blijkt uit onderzoek van Eurovent. De organisatie certificeerde deze energie-efficiënte lucht en waterwarmtepompsystemen en warmteterugwinningssystemen. 

Dit rapporteerde Eurovent op hun website. Samsung maakt hoge rendementen en verwarmingsprestaties mogelijk met nieuwe technologieën. DVM S maakt als eerste gebruik van zelf ontwikkelde compressoren, de inverter-tweetrapstussengasinjectiecompressor.

 

Eurovent certificatie

Deze tussengas-injectietechnologie (vapor injectie) is standaard voorzien. Het zorgt voor een extra boost op het rendement van het systeem. En in tegenstelling tot andere VRF-systemen, die een combinatie van vaste en invertercompressoren gebruiken, bevat Samsungs DVM S alleen variabele invertercompressoren. Hierdoor wordt een minimale hoeveelheid energie gebruikt: beide compressoren opereren namelijk in hun eigen werkingsgebied, met een gelijk aantal werkingsuren. Door deze bijzondere, optimale capaciteit verdelende werking presteert het systeem op zijn meest efficiënte wijze.

Eurovent

Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC branche. Om eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche te beogen, heeft zij een certificeringsprogramma ontwikkeld, waarin zij de door de producent gepubliceerde specificaties controleert en toetst aan de geldende Europese normen. Het Eurovent certificatie is voor adviseurs, architecten en installateurs een garantie voor betrouwbare apparatuur.

Reageer op dit artikel