nieuws

Nieuwe richtsnoer certificering koudemiddelen lage GWP

Geen categorie

Nieuwe richtsnoer certificering koudemiddelen lage GWP

Air conditioning and Refrigeration European Association (AREA) publiceert haar nieuwe Richtsnoer met minimumvoorschriften voor werken met koudemiddelen met een lage GWP. Deze richtlijnen zijn voor de opleiding en certificering van installateurs.

De herziene Richtsnoer omvat lijsten van opleidingen in Europa. De lijst biedt website-adressen en informatie over een theoretische en of praktische opleiding per type koudemiddel met een lage GWP.

AREA-Richtsnoer

AREA gaf in juni 2011 haar eerste Richtsnoer uit met twee doelen. Allereerst om het AREA-standpunt over het gebruik van koudemiddelen met lage GWP te presenteren. Anderzijds om de fundamentele competentie-eisen voor de omgang met koudemiddelen met lage GWP door installateurs van de koeling-, aircondtioning- en warmtepompensector (RACHP) vast te stellen.

F-gassenverordening

Ter herinnering: de nieuwe EU F-gassenverordening vereist dat de lidstaten zorgen voor de beschikbaarheid van de opleiding voor personen die hun kennis willen bijwerken, met name voor technologieën ter vervanging van gefluoreerde broeikasgassen of die het gebruik daarvan verminderen.

Bron: IIF/IIR

Reageer op dit artikel