nieuws

Dit zijn alle afleversets voor warmtelevering in Nederland

Geen categorie

Dit zijn alle afleversets voor warmtelevering in Nederland

Welke afleversets voor warmtelevering worden er gebruikt in Nederland? DHC Holland onderzocht het een schreef een rapport. Zo blijkt dat er diverse ontwikkelingen zijn: beveiliging tegen lekkages en combinatie met warmtepompen en retourtemperatuurbegrenzing.

Ook kwamen de onderzoekers de ontwikkelingen ‘scheiding tussen binneninstallatie en warmtedistributiesysteem en ‘afleversets voor laagtemperatuur (LT)-distributienetten’ tegen. DHC Holland publiceerden de gegevens in het rapport Afleversets Warmtelevering.

Afleversets Warmtelevering

DHC Holland onderzocht de verschillende afleversets voor warmtelevering in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij wilden een overzicht krijgen van de in Nederland gebruikte afleversets, meldt Stichting Warmtenetwerk.

Toepassing binneninstallatie

Afleversets voor warmtelevering worden toegepast om een binneninstallatie die op een warmtedistributienet zijn aangesloten, te voorzien van warm water, schrijven de onderzoekers in het voorwoord. “Dit is ten behoeve van de centrale verwarmingsinstallatie (ruimteverwarming) en/of het verwarmen van drinkwater (warm tapwater).”

Zulke afleversets kennen diverse verschijningsvormen aangezien dit afhankelijk is van op de eerste plaats de gewenste toepassing en op de tweede plaats de specificaties van zowel het distributienet als de binneninstallatie, zo stelt het DHC Holland.

Definitie afleverset warmtelevering

Een reden waarom er verschillende definities voor warmtesets rondcirkelen. Volgens de onderzoekers is een afleverset het meest algemeen zo uit te leggen: “Een warmteafleverset vormt de verbinding tussen het warmtedistributienet van een warmteleverancier en de binneninstallatie van een warmteverbruiker. Het is een installatie voor de overdracht van energie aan een warmteverbruiker met behulp van heet water van maximaal 100 graden en een maximale flow van 1,5 m³/h voor het verwarmen van de cv-installatie en/of voor het verwarmen van tapwater. Deze set omvat apparatuur voor druk- en/of temperatuurregeling en de behuizing waarin deze installatie is ondergebracht.”

 

Reageer op dit artikel