nieuws

Akkoord HFK’s 2015 bijna werkelijkheid

Geen categorie

Akkoord HFK’s 2015 bijna werkelijkheid

Bijna tweehonderd landen stemden in met gestructureerde en informele discussies over HFK’s en sloten een overeenkomst om HFK’s in 2015 te bespreken. Dat leverde de 25e vergadering rond het Protocol van Montreal. Een grote stap voorwaarts.

Deze overeenkomst houdt een buitengewone vergadering in april 2015 in, samen met een workshop over het beheer van HFK’s. De betrokken partijen besproken dat op de 25e vergadering rond het Protocol van Montreal op 17 – 21 november in Parijs.

HFK-phase-down

Ondanks de hoge verwachtingen voor de HFK-phase-down onder het Protocol van Montreal, kon men deze kwestie niet formeel bespreken. Dit als gevolg van het verzet door de Golfstaten samen met Pakistan.

Waarschijnlijk phase-down in 2015

Toch is het, gezien de toenemende druk van voorstanders van het HFK-amendement (VS, Canada, Mexico, en de Federale Staten van Micronesia), de belangrijke rol van de EU in het voeren van het debat tezamen met de brede steun van een meerderheid van de ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden, waarschijnlijk dat een akkoord over een wereldwijde phase-down van HFK’s in 2015 of uiterlijk 2016 wordt bereikt.

 

Reageer op dit artikel