nieuws

Nog steeds stoken we veel Russisch gas

Geen categorie

Nog steeds stoken we veel Russisch gas

Wanneer we in Nederland massaal blijven stoken via de reguliere energiebronnen, blijft het gasverbruik nog altijd 8,6 miljard m3 in 2030. Dat is slechts 1,7 miljard m3 lager dan de huidige 10,3 miljard m3. Dat blijkt uit het rapport over de ontwikkelingen bij het Nederlandse aardgasbeleid dat minister Kamp van het ministerie Economische Zaken in oktober presenteerde.

Ondanks betere isolatie verbruiken we veel aardgas voor warmte. Het Reformatorisch Dagblad publiceerde een analyse van het rapport in de vorm van een opinie-artikel.

EnergieUnie

Brussel wil minder afhankelijk worden van Russisch aardgas. Nadat Rusland de Krim bezette, kwam er bij de EU plannen op gang voor een EnergieUnie. Het huidige Nederlandse gasbeleid leunt sterk op het Russisch gas. Juist Nederland, dat qua duurzaamheid helemaal achteraan staat in de Europese Unie, zou van een EnergieUnie kunnen profiteren.

Rutte is tegen EnergieUnie

Premier Rutte toonde zich in een interview bij de NOS een tegenstander van de oprichting van een EnergieUnie. Volgens hem kunnen de lidstaten heel goed zelf een beleid uitzetten.

Bron: Nieuwsbrief Stichting Warmtenetwerk november 2014

Reageer op dit artikel