nieuws

Kennisplatform Bodemenergie van start

Geen categorie

Kennisplatform Bodemenergie van start

Het Kennisplatform Bodemenergie is van start gegaan, meldt BodemenergieNL. Dit platform wil wetenschappelijke en praktische kennis en kunde vergroten rondom bodemenergie waarbij kennis uitwisselen en ontwikkelen centraal staat.

Het platform is een initiatief van SKB en Bodemenergie NL en werd gelanceerd tijdens een bijeenkomst in het Educatorium van de Universiteit Utrecht. Frank Agterberg, programmadirecteur bij SKB, gaf tijdens de bijeenkomst ‘het stokje’ (lees: puzzelstukje) over aan Martin Bloemendal, bestuurslid van BodemenergieNL die het Kennisplatform met zijn team zal faciliteren.

Brug slaan tussen informatie en oplossing

Doelgroep van het platform zijn enerzijds kennisinstellingen, universiteiten en HBO-opleidingen die zich (gedeeltelijk) bezighouden met bodemenergie. Dit kan zijn op het gebied van geohydrologie of energietechniek, maar ook op het gebied van werktuigbouwkunde. Anderzijds richt het platform zich op de gebruikers en bevoegde overheidsinstanties van de techniek. Het platform wil een brug slaan tussen deze partijen zodat informatievragen en kennisvragen gezamenlijk kunnen worden opgepakt en opgelost.

“Het Kennisplatform Bodemenergie heeft absoluut een meerwaarde voor BodemenergieNL en daarom willen wij dit graag faciliteren”, vertelt Martin Bloemendal, bestuurslid van BodemenergieNL. “Het staat echter los van de vereniging. De kern van het kennisplatform is dat het wordt ingezet om mensen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken in het uitdenken en oplossen van informatievragen en kennisvragen. Het is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor alle geïnteresseerden: van kennisinstituut tot overheid en van adviseur tot eindgebruiker.”

 

Reageer op dit artikel