nieuws

4-pijpskoelmachine koelt en verwarmt tegelijkertijd

Geen categorie

4-pijpskoelmachine koelt en verwarmt tegelijkertijd

Trane breidt het assortiment koelmachines voor de Nederlandse markt uit met een uitgebreide lijn multipijps, ofwel 4-pijpskoelmachines die gelijktijdig kunnen voorzien in warm én gekoeld water. Eenvoudig en toepasbaar voor landen met zachte winters.

De nieuwe 4-pijpskoelmachines van Trane – de CMAA (met scrollcompressor) en de RTMA (met schroefcompressor) – zorgen voor een optimale balans tussen vraag en aanbod van systemen voor verwarming en koeling.

Tegelijkertijd koelen en warmen

Want, “veel eigenaren en beheerders van gebouwen in klimaat zoals dat van Nederland moeten vaak tegelijkertijd koelen en verwarmen in verschillende ruimten. Tevens moeten ze voldoen aan de strenge vereisten van Nederlandse bouwverordeningen”, vertelt Tim van Hussel, verkoopleider apparatuur bij Trane Airconditioning te Soest.

Die multi-pijpskoelmachines van Trane passen prima in het programma, aldus Jeff Moe, adjunct-directeur productmanagement en marketing bij Trane voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De nieuwe koelmachines leveren gelijktijdig warm en gekoeld water en herwinnen de energie volledig zodat energieverbruik en operationele kosten aanzienlijk lager zijn.”

Eenvoudig en lage kosten

De nieuwe lijn 4-pijpskoelmachine van Trane is bijzonder geschikt voor landen met zachte winters. Het past in gebouwen met een verwarmingssysteem dat is ontworpen voor laagtemperatuurradiatoren of vloerverwarming.

Klanten plukken de vruchten al van de eenvoud van het nieuwe Trane systeem. In plaats van een traditionele koelmachine plus een boiler hoeft nu alleen dit vereenvoudigde multipijpssysteem te worden geïnstalleerd. Dit betekent lagere investeringskosten, er is minder vloeroppervlak nodig en de totale operationele kosten zijn lager omdat slechts aan één machine onderhoud hoeft te worden verricht en dus niet aan een koelmachine én een boiler.

Ook is het jaarlijkse energiegebruik van multipijpssystemen lager dan dat van vergelijkbare conventionele systemen. Mede doordat het systeem hernieuwbare energie in de warmtepompmodus gebruikt.

Trane en Ingersoll Rand

Ingersoll Rand is een mondiale onderneming met een omzet van $ 12 miljard die zich inzet voor een wereld van duurzame vooruitgang en blijvende resultaten. Trane is een toonaangevende mondiale leverancier van oplossingen en diensten voor comfortabele omgevingen in gebouwen en een merk van Ingersoll Rand.

Reageer op dit artikel