nieuws

Duitsers willen duurzame energie

Geen categorie

Duitsers willen duurzame energie

92 Procent van de Duitse bevolking wil uitbreiding van hernieuwbare energie. Dat blijkt uit een representatieve enquête van TNS Emnid, die in opdracht van het ‘Agentur für Erneuerbare Energien’ door het onderzoeksinstituut werd uitgevoerd.

Het blijkt dat 70 procent van de respondenten de uitbreiding zeer belangrijk en 22 procent belangrijk vindt. Slechts 8 procent vindt het onbelangrijk of onthield zich van stemming. Het onderzoek toonde ook aan dat 55 procent van de Duitsers de EU-omslag van de energielasten als correct beschouwt.

De blijkt uit een bericht van het Bundesverband Wärmepumpe e.V. De acceptatie van hernieuwbare energie is het gevolg van verschillende aannames van de respondenten. 75 procent gelooft dat hernieuwbare energiebronnen een bijdrage leveren aan een veilige toekomst voor de volgende generatie. Meer dan tweederde ziet klimaatbescherming als een bijzonder voordeel voor de opwekking van energie door onder meer zon en wind. Ook spreekt 62 procent van de respondenten de mening uit voor hernieuwbare energiebronnen om de afhankelijkheid van energie-invoer te verminderen.

De Europese omslag voor de energielasten kan rekenen op de acceptatie van de meeste Duitsers. Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) vindt de hoogte van de EU-heffing van de huidige 6,24 cent per kilowattuur redelijk. 36 procent van de respondenten denkt dat deze bijdrage te hoog is en 4 procent meent dat de waarde te laag is.

Reageer op dit artikel