nieuws

Veel interesse in Chillventa 2014

Geen categorie

Veel interesse in Chillventa 2014

Chillventa treedt een nieuw tijdperk van groei binnen als het gaat om exposanten en tentoonstellingsruimte. Over enkele weken open ’s werelds grootste internationale vakbeurs voor koeling, airconditioning, ventilatie en warmtepompen, met ongeveer 1.000 exposanten haar deuren. Het evenement begint op maandag 13 oktober 2014 met ‘Chillventa Congressing’, het know-how hoogtepunt. Op dinsdag 14 oktober gaan de poorten van de beurs dan voor drie dagen open.

Naast de top-innovaties in de zalen zijn er ook tal van presentaties, zoals:

Speciale presentatie: Warmtepompen voor commercieel en industrieel gebruik
De speciale presentatie over warmtepompen richt zich op de hybride opwekking van warmte en koude als toekomstige energiebron te gebruiken voor commerciële en industriële toepassingen. De mogelijkheden en oplossingen voor energiebesparing door het gebruik van warmtepompen worden op een bijzondere wijze gepresenteerd. De nadruk ligt op het presenteren van de voordelen van warmtepompen in vergelijking met andere vormen van warmte, waarbij de warme en koude zijde tegelijk toegepast worden. Deze speciale presentatie zal in hal 7 worden getoond in de Heat Pump Area. In deze omgeving zullen bedrijven uit de airco-, ventilatie- en warmtepompensectoren zichzelf en hun producten presenteren. De deelnemende bedrijven kunnen hun oplossingen in de desbetreffende rubrieken op de Heat Pump Area exposeren. De speciale presentatie zal worden ondersteund door technische partners van Chillventa: European Heat Pump Association (EHPA) en Bundesverband Wärmepumpe (BWP) eV

Speciale presentatie: Energie-efficiënte datacenters
Groeiende hoeveelheden data, verhoogde vraag naar energie, vluchtige energiebronnen en de daaruit voortvloeiende stijging van de energiekosten plus planning-onzekerheden presenteren wereldwijd grote uitdagingen voor de exploitanten van datacenters. De speciale presentatie ‘Energie-efficiënte datacenters – duurzame oplossingen voor air-conditioning’ vindt plaats in een speciaal daarvoor bestemde ruimte in hal 7, met een focus op duurzame oplossingen.

Energie-inspectie van airconditioning- en ventilatiesystemen
In de praktijk is de energie-inspectie van airconditioning- en ventilatiesystemen volgens Art.12 EnEV (Energiebesparingsverordening) nauwelijks bekend, althans in termen van de praktische toepassing ervan. De herziening van EnEV zal de inspectie tot een algemene verplichting te maken, in combinatie met DIN SPEC 15240, die thans ook in werking is.

Klik hier voor nadere informatie.

Reageer op dit artikel