nieuws

Lucht/lucht en lucht/water-warmtepomp in één

Geen categorie

Lucht/lucht en lucht/water-warmtepomp in één

Tijdens de vakbeurs Energie 2014 (7-9 oktober; Brabanthallen Den Bosch) toont Samsung klimaatbeheersing haar Eco Heating System. Dit innovatieve warmtepompsysteem combineert een lucht/lucht- en lucht/waterwarmtepomp in één.

Het energiezuinige en duurzame systeem van Samsung haalt energie uit de buitenlucht om warm water te maken, dat bruikbaar is voor verwarming via vloerverwarming en/of ventilatorconvectoren. Bovendien kan het systeem warm tapwater produceren. Optioneel kunnen zonnecollectoren worden gekoppeld.

Via de lucht/lucht directexpansie-binnendelen worden ruimten bovendien zeer snel verwarmd of gekoeld. De EHS mag met recht een energiebesparend en efficiënt systeem worden genoemd. Bij een buitentemperatuur van –10°C blijft er nog 90 procent van de verwarmingscapaciteit behouden en is een werking tot –20°C gegarandeerd. Door deze hoge efficiëntie kan er tot bijna 50 procent worden bespaard op de energiekosten in vergelijking met een klassiek verwarmingssysteem. Maar wellicht de meest belangrijke prestatie van deze warmtepomp is de enorme verlaging die het oplevert voor de EPC-waarde van het object. Het systeem is gecertificeerd conform de NEN 14511 en voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de nieuwe NEN 7120.

Samsung/Ambrava is op de vakbeurs Energie te vinden op stand 01.C071

Reageer op dit artikel