nieuws

‘Blok voor blok’ opent kennisplatform

Geen categorie

‘Blok voor blok’ opent kennisplatform

In het kader van het ‘blok voor blok-programma’ wordt een kennisplatform opgezet over energiebesparing in bestaande bouw. Het kennisplatform is momenteel volop in ontwikkeling. De bouwstenen van kennis en ervaring die opgedaan zijn in ‘blok voor blok’ projecten vormen het uitgangspunt. Het platform biedt de huidige kennis gebundeld en toegankelijk aan. Ook de ‘tools’ die ontwikkeld zijn in ‘blok voor blok’ en die direct bruikbaar zijn voor nieuwe initiatieven en projecten worden op het platform ter beschikking gesteld.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om snel en overzichtelijk de gevraagde specifieke informatie op te diepen. Het platform biedt niet alleen kennis aan, maar faciliteert actief het samen verder bouwen aan energiezuinige woningen. Het is de ontmoetingsplek voor iedereen die voor zichzelf hierin een ondernemende rol ziet. Ondernemende individuen en partijen die stappen willen zetten, bijvoorbeeld in het licht van de ondersteuning van de nieuwe gemeentelijke allianties, kunnen hun ervaringen delen zodat drempels verdwijnen en de kans op succes groeit. Denk aan professionals in de bouw- en installatiewereld, maar ook de overheid, energiecoöperaties, de advieswereld of marketing- en communicatiebureaus.

Het platform biedt mogelijkheden om contacten te leggen, discussies te voeren en zelfs daadwerkelijk samen te werken. Er ontstaat een vertrouwde community waarin bekenden elkaar verder helpen om een versnelling in energiebesparing te realiseren. Op het platform zijn natuurlijk ook doorverwijzingen te vinden naar allerlei relevante sites. Op het ‘blok voor blok’ congres op 1 oktober opent minister Blok het platform en kan elke betrokkene lid worden.

Klik hier voor informatie en aanmelding.

Reageer op dit artikel