nieuws

Congres: betrouwheid van meetdata

Geen categorie

Congres: betrouwheid van meetdata

Meetdata van gas, elektriciteit en warmte worden gebruikt voor facturen, inkopen van energie, planning van energieproductie, monitoring  en besparing. Het meten wordt gedaan door meetbedrijven met systematisch gecontroleerde meters. Daarna gaan die gegevens de meetdata-keten in. Door verandering in marktordening raken er meer partijen betrokken.

Beveiliging van de meters en daarmee van meetdata is een grote bron van zorg. Verlies van (ICT) gegevens, fouten in software voor (de verwerking van) meetgegevens en hackers maken dat data niet bij de juiste of zelfs ongewenste partijen terecht komen.

In het congres van VMNED College komen de preventieve oplossingen aan de orde. Het congres wordt georganiseerd door F&B op donderdag 18 september 2014, op een locatie centraal in Nederland. Verder wordt ingegaan op onderwerpen in het licht van de betrouwbaarheid zoals het nieuwe marktmodel, de samengestelde factuur, real time pricing, betrouwbare gegevens en ondermeters, uitrol van de slimme meter, (ver)rekenfouten, meters en smart grids. Een van de belangrijkste vragen die aan bod zullen komen is:  zorgt samenwerking in de keten voor betrouwbaardere meetdata?

Alle partijen die te maken hebben met betrouwbaarheid van meetgegevens komen aan het woord. Dit zijn onder andere vertegenwoordigers van netwerkbedrijven, meetbedrijven, energiebedrijven, energiegebruikers en advocatenkantoren: Netbeheer Nederland, Energie Nederland, Alliander, VMNED, Hellemans Consultancy, INNAX, Fudura en Norton Rose Fulbright.

Klik hier voor nadere gegevens, o.m. over het programma, kosten en aanmelden.

Reageer op dit artikel