nieuws

Warmtepompmarkt groeit verder

Geen categorie

Warmtepompmarkt groeit verder

De wereldwijde markt van warmtepompen groeit met 10,6 procent tussen nu en 2020. Dat blijkt uit het recent verschenen Global Heat Pump Market Report 2014.

De internationale marktonderzoekorganisatie Research and Markets heeft het onderzoek uitgevoerd. In het rapport wordt de wereldmarkt van warmtepompen (verwarming, koeling en warm water) voor het voetlicht gebracht.

Onder meer zijn warmtepompen voor ruimtekoeling geanalyseerd, alsook verwarming en sanitair tapwaterverwarming. De types warmtepompen die genoemd worden  zijn lucht-lucht, lucht-water en bodem-waterwarmtepompen.

De belangrijkste conclusie is dat de wereldwijde warmtepompenmarkt groeit met een zogeheten Compound Annual Growth Rate (CAGR) van ruim 10 procent.  Ook verwachten de onderzoekers dat de verkoop van lucht-waterwarmtepompen de andere categorieën warmtepompen overtreffen in regio’s zoals de VS en China.

Bedrijven die in het rapport met name worden genoemd zijn Aermec, Bosch Thermotechnik Gmbh, Danfoss A / S, Fujitsu Limited, Johnson Controls Inc en Midea Group.

Reageer op dit artikel