nieuws

Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP)

Geen categorie

Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP)

Verhuurders kunnen tot eind 2017 subsidie aanvragen in het kader van de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP). De

regeling is gericht op verhuurders in de gereguleerde huursector.

De verhuurders krijgen financiële ondersteuning om het energielabel van huurwoningen te verbeteren. Zo geeft de overheid een extra impuls aan investeringen in energiebesparing in bestaande woningen binnen de gereguleerde huursector. De stimuleringsregeling komt voort uit het Nationaal Energieakkoord.

Voor wie?
Woningcorporaties en andere verhuurders van woningen in de gereguleerde huursector komen in aanmerking voor deze subsidie. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet aan drie voorwaarden worden voldaan. Zo moet de huurprijs van de woning onder de liberalisatiegrens liggen, in de woning moeten energiebesparende maatregelen worden doorgevoerd die leiden tot verbetering van het energielabel van ten minste drie stappen. Voor woningcorporaties geldt dat minimaal energielabel B wordt bereikt. Woningen van overige verhuurders bereiken na de renovatie minimaal energielabel C.

Reageer op dit artikel