nieuws

Onderzoek naar Britse energie-effiëntie

Geen categorie

Onderzoek naar Britse energie-effiëntie

PassivSystems, leverancier van intelligente aangesloten energiediensten voor woningen, is in het Verenigd Koninkrijk gestart met een onderzoeksproject naar energie-efficiëntie van woningen en warmtepompen, in samenwerking met University College London (UCL).

Het onderzoeksproject Predictive Demand Control Pilot-onderzoek naar warmtepompen wordt deels gefinancierd door het ministerie van energie en klimaatverandering (DECC) en wordt uitgevoerd in de sociale huisvesting in het Verenigd Koninkrijk voor het stookseizoen 2014/2015. Het project test de effectiviteit van intelligente, energie-efficiëntie technologie voor woningen en de warmtepompen voor woningen. Doel is na te gaan hoe het energieverbruik kan verminderen en na te gaan wat de goedkoopste vorm van energiegebruik is.

Tablet

Deelnemende huurders krijgen een intelligente warmtepompbesturingssysteem, inclusief een tablet met een duidelijke en eenvoudige bediening voor hun warmtepomp. Deze bediening geeft hen op afstand de besturing over hun eigen verwarming en warm tapwater via internet, evenals inzicht in de werking en efficiëntie van hun warmtepompen via een smartphone-app en onlineportal. Door de toepassing van aan de weersomstandigheden aangepaste geavanceerde algoritmen moeten zij kunnen profiteren van een besparing op hun energierekening van 10 tot 38 procent.

Deze proef wordt nu uitgerold in ongeveer 120 woningen in het Verenigd Koninkrijk;  de warmtepompen in kwestie worden op afstand bestuurd door PassivSystems. PassivSystems streeft om deze gegevens in het voorjaar van 2015 te publiceren met het oog op de opneming van een beheerwarmtepompsysteem op de PassivLiving smart energy platform.

CO2

“We zijn verheugd over de samenwerking met de UCL aan dit onderzoek als onderdeel van onze langetermijncampagne om de energie-efficiëntie in het Verenigd Koninkrijk te verhogen”, zegt Colin Calder, CEO en oprichter van PassivSystems. “In een tijd van stijgende energierekeningen en CO2-toename hopen we dat de resultaten van deze studie helpen de energieverspilling in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland te verminderen.”

Reageer op dit artikel